Derby de poveste între SCM Zalău şi Sportul Şimleu

Rămas câţiva ani fără echipă într-un eşalon superior al fotbalului românesc, Sălajul are în acest sezon două formaţii în Liga a III-a de fotbal, ambele având un început promiţător de campionat.

SCM Zalău ocupă prima poziţie în Seria a X-a după şase etape, dar cu un joc mai puţin disputat, în timp ce Sportul Şimleu se situează pe locul trei, fiind o premieră pentru judeţul nostru ca două echipe să se afle pe podium în Liga a III-a.

Adversare în prima fază a Cupei României, unde câştig de cauză a avut formaţia de la poalele Măgurii, cele două echipe se vor întâlni din nou sâmbătă, în cadrul etapei a VII-a, într-un duel programat la ora 15, pe Stadionul Municipal din Zalău.

„Este un meci foarte important, ca oricare altul. Orice meci este o competiţie. Având în vedere locul pe care-l ocupăm în clasament şi forma bună pe care am arătat-o în ultimele patru etape, este clar că ne dorim o nouă victorie. Sper să avem capacitatea de a gestiona foarte bine situaţia din teren şi a ieşi învingători la final. Putem discuta şi despre o oarecare revanşă după meciul din Cupa României, dar acum vorbim despre un joc de campionat, pe care trebuie să-l câştigăm indiferent de adversar”, a declarat Marius Paşca.

„Întâlnim o echipă cu jucători de mare calitate individuală şi cu un staff tehnic bun şi cu experienţă. Chiar dacă am reuşit să îi eliminăm din cupă, de data aceasta, partitura jocului va fi total diferită, în ideea în care şi ei ştiu la ce să se aştepte acum de la noi. Pornesc ca favoriţi şi din prisma locului din clasament sau al bugetului, dar la primul fluier al arbitrului, şansele se vor egaliza şi nu va mai conta nimic, decât prestaţia fiecărei echipe. Îi felicit pentru tot ce au reuşit până acum şi le doresc mult succes în lupta pentru promovare”, a afirmat, de cealaltă parte, tehnicianul Şimleului, George Zima.

Înaintea duelului de sâmbătă, SCM Zalău are 13 puncte după şase etape, dar cu un meci mai puţin disputat, în timp ce Sportul Şimleu a acumulat 11 puncte în şase jocuri.

 

Leave a Comment